فرآورده های لبنی



  • با سلام وخسته نباشید آیا برای مرباهای خانگی هم از ناتامایسین میتوان استفاده کرد؟

    برای جلوگیری از کپک زدن مرباهای خانگی 2 راه حل دارید:
    1- مربا که آماده شد به صورت داغ در ظرف پرکنید درب ظرف را بسته وظرف را وارونه کنید تا هوای بالای ظرف استریل شود بعد از 1 ساعت ظزف ها را به حالت اول برگردانید.
    2- از ضدکپک ناتامایسین  در لحظه آخر وقبل از اینکه داخل ظرف بریزید استفاده نمایید وهمان کار مرحله 1 را تکرارکنید.

  • چگونه میتوانم اسنارتر پنیر را کشت داده تکثیر کنم و برای مصرف آینده ذخیره کنم؟سپاس

    سلام دوست عزیز کشت استارتر کار راحتی نیست ونیاز به امکانات آزمایشگاهی کامل برای کشت صحیح وجلوگیری از تغییرات ژنتیکی استارتر ها دارد اما اگر شما   بخواهید یک بسته استارتر را برای 2 نوبت استفاده نمایید  می توانید آن را به صورت محلول درآورید یعنی مثلا یک بسته استارتر که مناسب 1 تن شیر هست را در 1000 سی سی آب مقطر استریل سرد شده حل نمایید وسپس تناسب ببندید به عنوان مثال 1000 سی سی محلول استارتر شما برای 1 تن شیر هست حال برای مقدار شیر شما 300 کیلو یا .... مشخص می شود که چه مقدار از این محلول استفاده نمایید. سپس در ظرف محلول را کانلا بسته  ودر یخچال نگهداری نمایید  تا 3 روز می توان از آن استفاده کرد .

  • سلام. در تولید پنیر به شیوه محلی چه نوع استارتری کاربرد دارد؟ کدام یک باعث افزایش کمیت میشود؟

    سلام در خصوص پنیر محلی اگر منظور همان پنیر رسیده در آب نمک است  که استارتر مخلوط ترموفیل ومزوفیل در فصل زمستان واستارتر فقط مزوفیل در فصل تابستان استفاده می شود.
    واگر منظور پنیر لاکتیکی است که این پنیر به استارتر نیاز ندارد چرا که به کمک اسید خوراکی ودر دمای بالای شیر را به پنیر تبدیل می کنند.
    برای افزایش کمیت یا همان راندمان پنیرهای سنتی می بایست از  آنزیم ترانس گلوتامیناز استفاده نمایید که هم بافت بهتری به شما می دهد واز خرد شدن پنیر هنگام برش جلوگیری می کند وهم افزابیش راندمان دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد آنزیم تی جی در پنیر کلیک کنید

  • آیا باکتری هاسی سرماگرا می توانند در پنیر ایجاد مشکل کنند؟

    میکروارگانیسم های سرماگرا (سایکروتروف) چه مشکلاتی را در طی تولید پنیر ایجاد میکنند؟



    * شیر خروجی از پستان حیوان سالم استریل است اما در طی شیردوشی و نگهداری شیر با این میکروارگانیسم ها آلوده می شود. سرد کردن و نگهداری شیر در دماهای پایین رشد سرماگراها را تسریع می کند.

    * این میکروارگانیسم ها را می توان با پاستوریزاسیون کنترل کرد ولی امکان آلودگی مجدد پس از پاستوریزاسیون وجود دارد.

    * میکروارگانیسم های سرماگرا آنزیم های خارج سلولی لیپاز و پروتئاز تولید میکنند که مقاوم به حرارت هستند و سبب ایجاد بدطعمی (طعم تلخ، تند یا میوه ای) و بدرنگی در محصول پنیر می شوند.

    * از میکروارگانیسم های سرماگرا آلوده کننده شیر و پنیر می توان به سودوموناس های گرم منفی، باسیلوس های گرم مثبت، برخی گونه های کپک و مخمر نام برد.

  • علت کاهش کش آمدن پنیر پیتزا چیست؟

    علت کاهش کش آمدن پنیر پیتزا چیست؟


    در تولید پنیر پیتزای پروسس که معمولا از ترکیب پنیر اولیه و لخته استفاده میشه. وجود لاکتوز به منطور انجام تخمیر و کاهش pH لازم است. همزمان با کاهش pH مقدار فسفات کلسیم داخل پنیر کاهش می یابد. پروتئولیز در اثر رنت باقیمانده داخل دلمه یا آنزیمهای حاصل از باکتریهای استارتری و غیراستارتری می تواند با کاهش اتصالات بین مسیل های کازئین، کش پنیر را کاهش دهد. چربی نقش فیلر را در پنیر پیتزای پروسس دارد و نقش اساسی آن در ویژگی ذوب پنیر است.

ارسال سوال

  • گروه سوال :
  • نام و نام خانوادگی :
  • پست الکترونیکی :
  • سوال شما :
  • کد امنیتی